Psychedelics 101: Ο οδηγός σας για τους διαφορετικούς τύπους ψυχεδελικών ναρκωτικών

Τα ψυχεδελικά είναι μια ευρεία κατηγορία φαρμάκων που μπορούν να προκαλέσουν ισχυρές παραισθήσεις και να αλλάξουν την κατάσταση της συνείδησής σας. Έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες από πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο για θρησκευτικούς και πνευματικούς σκοπούς. Τα τελευταία χρόνια, έχει ανανεωθεί το ενδιαφέρον για τα ψυχεδελικά για τα πιθανά θεραπευτικά τους οφέλη για καταστάσεις όπως το PTSD, το άγχος, η κατάθλιψη και ο εθισμός. Κάθε ψυχεδελικό φάρμακο έχει τα δικά του μοναδικά αποτελέσματα. Λάβετε υπόψη: τα περισσότερα ψυχεδελικά είναι παράνομα ομοσπονδιακά, αλλά αρκετές πολιτείες έχουν υιοθετήσει μέτρα για τη νομιμοποίηση ή την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών — δείτε το γράψιμό μας σχετικά με τις προσπάθειες της Καλιφόρνια να νομιμοποιήσει τα ψυχεδελικά. Είτε είστε περίεργος για πρώτη φορά είτε έμπειρος ταξιδιώτης, διαβάστε για να μάθετε περισσότερα για αυτές τις συναρπαστικές ουσίες, στον οδηγό σας για τους διαφορετικούς τύπους ψυχεδελικών ναρκωτικών:

LSD

Το LSD (διαιθυλαμίδιο λυσεργικού οξέος) είναι ένα από τα πιο γνωστά ψυχεδελικά. Είναι μια συνθετική ένωση που συντέθηκε για πρώτη φορά το 1938 από τον Ελβετό χημικό Albert Hofmann. Το LSD είναι ένα από τα πιο ισχυρά ψυχεδελικά, με μόλις 20-30 μικρογραμμάρια να είναι αρκετά για να δημιουργήσουν ισχυρές παραισθήσεις. Το LSD πωλείται συνήθως ως λευκή σκόνη ή διαυγές υγρό, αλλά μπορεί επίσης να έχει τη μορφή δισκίων ή γλωττίδων ή συνήθως ως μικρό χαρτί με το υγρό να στεγνώνει πάνω του. Τα αποτελέσματα του LSD εμφανίζονται μετά από περίπου 30 λεπτά και μπορούν να διαρκέσουν έως και 12 ώρες. Οι χρήστες συχνά αναφέρουν ότι αισθάνονται βαθιά αλλοιωμένες καταστάσεις συνείδησης, συμπεριλαμβανομένων αυξημένων αισθήσεων και αυξημένου εύρους συναισθημάτων. Μερικοί άνθρωποι βιώνουν επίσης οπτικές παραισθήσεις κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με LSD.

Μανιτάρια Ψιλοκυβίνης

Τα μανιτάρια ψιλοκυβίνης, τα «μαγικά μανιτάρια» ή απλά τα «shrooms», είναι φυσικοί μύκητες που περιέχουν την ένωση ψιλοκυβίνη. Η ψιλοκυβίνη είναι παρόμοια με το LSD όσον αφορά τις επιδράσεις του στον εγκέφαλο, αλλά έχει μικρότερη δράση, με τα αποτελέσματα να εμφανίζονται μετά από περίπου 30 λεπτά και να διαρκούν έως και 6 ώρες. Τα μανιτάρια ψιλοκυβίνης καταναλώνονται συνήθως τρώγοντας τα αποξηραμένα ή φρέσκα, παρασκευάζοντάς τα σε τσάι ή λαμβάνοντάς τα ως κάψουλες γεμάτες με αποξηραμένα μανιτάρια. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν μανιτάρια ψιλοκυβίνης αναφέρουν αισθήματα ευφορίας, πνευματικές γνώσεις και αυξημένη αυτογνωσία.

MDMA

Το MDMA είναι ένα συνθετικό φάρμακο που αναπτύχθηκε αρχικά το 1912 ως κατασταλτικό της όρεξης. Μόλις τη δεκαετία του 1970 το MDMA άρχισε να χρησιμοποιείται ως φάρμακο για πάρτι. Σήμερα, το MDMA είναι περισσότερο γνωστό ως το κύριο συστατικό του Ecstasy ή Molly. Έρχεται σε μορφή χαπιού και συνήθως καταπίνεται, αν και μπορεί επίσης να ροχαληθεί ή να χορηγηθεί με ένεση. Οι επιπτώσεις του MDMA περιλαμβάνουν συναισθήματα ευφορίας, αυξημένη κοινωνικότητα, μειωμένο άγχος και βελτιωμένη διάθεση. Το Molly πωλείται συχνά ως καθαρή μορφή MDMA, αλλά συχνά κόβεται με άλλες ουσίες όπως η καφεΐνη ή η κεταμίνη, επομένως είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι παίρνετε όταν το παίρνετε.

Οδηγός για το Psychedelic: DMT

Η DMT (διμεθυλτρυπταμίνη) είναι μια φυσική ψυχεδελική ουσία που βρίσκεται σε ορισμένα φυτά και ζώα. Βρίσκεται επίσης φυσικά στον ανθρώπινο εγκέφαλο και πιστεύεται ότι εμπλέκεται στα όνειρά μας και στις παραλίγο θανατηφόρες εμπειρίες μας. Ονομάζεται «το μόριο του πνεύματος» επειδή λέγεται ότι παράγει ισχυρές παραισθήσεις που επιτρέπουν στους χρήστες να επικοινωνούν με άλλα όντα. Το DMT μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους: το κάπνισμα με πίπα ή μπονγκ. Λαμβάνοντάς το από το στόμα πίνοντάς το αναμεμειγμένο με ένα αφέψημα ayahuasca. ή με ενδοφλέβια ένεση με χρήση ενδοφλέβιας βελόνας (αυτή η μέθοδος είναι πολύ σπάνια). Τα αποτελέσματα του DMT ξεκινούν πολύ γρήγορα (συνήθως μέσα σε λίγα λεπτά) και μπορούν να διαρκέσουν οπουδήποτε από λίγα λεπτά, έως και μία ώρα. Μπορεί να είναι πολύ έντονες, με τους χρήστες να αναφέρουν συχνά έντονες οπτικές παραισθήσεις και συναισθήματα ευφορίας. Επειδή το DMT είναι τόσο ισχυρό, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν το χρησιμοποιείτε και να βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας έναν αξιόπιστο οδηγό εάν το δοκιμάζετε για πρώτη φορά.

Ayahuasca

Εντός της κατηγορίας του DMT, το Ayahuasca είναι ένα αφέψημα που παρασκευάζεται από τα φύλλα του φυτού Psychotria viridis και τον φλοιό του αμπέλου Banisteriopsis caapi. Χρησιμοποιείται παραδοσιακά από ιθαγενείς στη λεκάνη του Αμαζονίου για τελετές θεραπείας. Το Ayahuasca περιέχει την ψυχεδελική ένωση DMT, που σημαίνει ότι παράγει παρόμοια αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών καταστάσεων συνείδησης, οπτικών παραισθήσεων και αλλαγών στη διάθεση και την αντίληψη. Τα ταξίδια Ayahuasca συνήθως διαρκούν 4-6 ώρες.

Τα ψυχεδελικά φάρμακα προσφέρουν έναν τρόπο να εξερευνήσετε τη συνείδηση ​​και να βιώσετε την πραγματικότητα με νέους τρόπους. Εάν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε ψυχεδελικά, ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός για τους διαφορετικούς τύπους ψυχεδελικών ναρκωτικών παρέχει κάποιες πληροφορίες για το τι να περιμένετε. Αν και δώσαμε μια επισκόπηση ορισμένων από τα πιο δημοφιλή ψυχεδελικά φάρμακα, δεν είναι εξαντλητικός κατάλογος. Φροντίστε να εξοικειωθείτε με τους κινδύνους και τα πιθανά οφέλη πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ψυχεδελικό φάρμακο. Και να γνωρίζετε: τα περισσότερα ψυχεδελικά φάρμακα είναι παράνομα, γι’ αυτό εξερευνήστε με δική σας ευθύνη. Και διαβάστε για τις προσπάθειες νομιμοποίησης των ψυχεδελικών στην Καλιφόρνια εδώ.

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *