Ram Dass: Emerging from Grief

Κοιτώντας την απεραντοσύνη των καταρρακτών του Νιαγάρα, ο Ram Dass δεν μπορούσε να επεξεργαστεί το θαύμα ή το μεγαλείο αυτής της ισχυρής δύναμης της φύσης. Δεν μπορούσε να ακούσει τους βουητούς ήχους του νερού που έσκαγε από κάτω του. Δεν ένιωθε το νερό να χορεύει στον αέρα γύρω του. Το μόνο που ήξερε ήταν ότι ο γιος του επρόκειτο να πεθάνει. Η έγκυος σύζυγός του βρισκόταν στην απέναντι ακτή ενώ βρισκόταν σε περιοδεία, και ο καθένας επεξεργάστηκε μόνος του αυτή την είδηση. Το ακατανόητο ταξίδι της γέννησης και του θανάτου τους επόμενους μήνες θα τους άλλαζε. Η μετέπειτα μάχη της γυναίκας του με τον καρκίνο και η ανάρρωση, το τέλος του γάμου τους, η πραγματικότητα της εφήμερης φύσης της ζωής θα άφηναν το σημάδι της πάνω του. Επτά χρόνια μετά την απώλεια του γιου του, ο Ram Dass θα έβρισκε επιτέλους τον χώρο για να θρηνήσει την απώλεια του και να θρηνήσει για την απώλεια της ζωής που νόμιζε ότι θα είχε, ο μόνος τρόπος που μπορεί ένας καλλιτέχνης.

Ο Ram Dass είναι δημιουργός μουσικής. Πήρε όλη την ωμότητα, το παγιδευμένο συναίσθημα, τα συναισθήματα που δεν είχαν διέξοδο και τα κυκλοφόρησε μέσα από τα τραγούδια του. Το «And Now He Has Wings» γεννήθηκε από αυτή τη βαθιά διαδικασία. Είναι ένα άλμπουμ χωρίς λόγια. Νιώθεις την όμορφη θλίψη στους ήχους του, στο άγνωστο φώναγμα από τη θλίψη και τα ισχυρά υπόγεια ρεύματα συναισθήματος να εμποτίζονται σε κάθε νότα. Τα βιολιά τραγουδούν της απώλειας. Οι χορδές της κιθάρας δονούν την απόγνωση. Οι ήχοι της λαχτάρας ξεφεύγουν σε τραγούδια χωρίς λόγια. Η ομορφιά και το μυστήριο αυτής της συλλογής μουσικής είναι ότι στην ακρόαση, όπως και στη δημιουργία, βρίσκεται η θεραπεία αυτών των πληγών. Η διαδικασία δημιουργίας αυτής της μουσικής άρχισε να επισκευάζει τη ραγισμένη του καρδιά.

Ο Ram Dass είναι λίγο μάγος ήχου. Όχι μόνο στη δημιουργία δικών του τραγουδιών, αλλά και ως παραγωγός, οδηγώντας άλλους στη διαδικασία δημιουργίας. Όταν τον βλέπετε στους πίνακες ελέγχου στο στούντιο του, περιτριγυρισμένο από τον εξοπλισμό του—τα μικρόφωνα Microtech Gefell και Samar Audio. Εστιακή παρακολούθηση; Η οθόνη του φωτίστηκε με το Avid ProTools. οι τοίχοι είναι γεμάτοι με ακουστικές κιθάρες Martin, ηλεκτρικές κιθάρες Fender και κλαρίνα Buffet Crampon—η αίσθηση της παράξενης μαγείας είναι όταν οι ήχοι που αναδύονται από τα ηχεία surround είναι της γης και του ουρανού και κάπου έξω στους αιθέρες. Ο Ram Dass έχει δημιουργήσει δίσκους για πολλούς καλλιτέχνες σε διάφορα είδη, καθοδηγώντας απαλά και επιδέξια τη διαδικασία δημιουργίας μουσικής τους.

Ενώ πάντα έτρεφε τα ζώα, θέλοντας να γίνει κτηνίατρος πριν γίνει η μουσική του πρωταρχικού ενδιαφέροντος, ο Ram Dass έχει τώρα ένα μικρό θηριοτροφείο που συχνάζει στο σπίτι του με δύο γάτες, έναν σκύλο και μια μεγάλη ιδιοκτησία γεμάτη με σκίουροι, κολίβρια, οπόσουμ και κουκουβάγιες. Ο σκύλος του, η Λούνα, μπορεί να βρεθεί να κάθεται είτε στον καναπέ του στούντιο είτε στην αγκαλιά του ενώ εργάζεται. Τα ζώα έχουν βαθιά ευαισθησία στα συναισθήματα των ανθρώπων και τα κατοικίδιά του φαίνονται συντονισμένα με τα συμβάντα. Η Luna θα παρηγορήσει και θα ηρεμήσει τους μουσικούς με την παρουσία της καθώς τραγουδούν ή παίζουν τα όργανά τους. Ο Ram Dass καταλαβαίνει ότι η δημιουργία νέας μουσικής έχει να κάνει με το άνοιγμα ενός χώρου πέρα ​​από τα τεχνικά συστατικά της σύνθεσης και των οργάνων.

Ο Ram Dass έχει τη μουσική στο DNA του. Η μαγεία που φέρνει ο Ram Dass στις παραγωγές του είναι προϊόν σκληρής δουλειάς δεκαετιών. Γεννημένος σε μια οικογένεια κλασικών μουσικών, άρχισε να μαθαίνει να παίζει μουσική καθώς έμαθε να μιλάει. Ήταν ένα παιδί θαύμα που έπαιζε στο Carnegie Hall σε ηλικία 15 ετών. Παίζει μυριάδες όργανα. Η ικανότητά του να τραγουδά σε εύρος σχεδόν 3 οκτάβων τον έχει κάνει πολύ περιζήτητο, με τις φωνητικές του αρμονίες να περιλαμβάνονται σε περισσότερες από 100 ηχογραφήσεις τραγουδιών. Ο Ram Dass εμφανίστηκε ζωντανά στα Grammy. Έχει περιοδεύσει με δεκάδες καλλιτέχνες. Κυκλοφόρησε ένα δικό του άλμπουμ δικής του παραγωγής όταν ήταν μόλις 23 ετών. Αλλά αυτό το πινέλο με την ευθραυστότητα της ζωής και την πραγματικότητα του θανάτου του έδωσε την άδεια να βουτήξει σε ένα άλλο επίπεδο της δύναμης που κατέχει η μουσική.

Ο Ram Dass έλαβε μια απίστευτη απάντηση στο «And Now He Has Wings» όταν κυκλοφόρησε. Οι ακροατές ήθελαν να έχουν περισσότερα από τα ίδια. Αλλά αντί να δημιουργήσει περισσότερα στο ίδιο στυλ, ο Ram Dass έκανε μια μικρή στροφή με το νέο του άλμπουμ: Αποφάσισε να δώσει λόγια στη μουσική του. Το επερχόμενο άλμπουμ του, «The Unimaginable» είναι μια όμορφη συλλογή τραγουδιών, τα περισσότερα από τα οποία είναι λεπτεπίλεπτα ποιήματα μελοποιημένα μαζί με δύο οργανικές παραλλαγές ενός κλασικού πρελούδιου, που έχουν συντεθεί ως αντίστιξη. Και ενώ η συλλογή μιλάει ακόμα για θλίψη και απόγνωση, προσφέρει μια πιο απτή εμπειρία της ανάδυσης από τη θλίψη. Μέσω του στίχου και του τραγουδιού, ο Ram Dass μοιράζεται εκείνα τα πράγματα σε αυτόν τον κόσμο που βοήθησαν τη διαδικασία θεραπείας του. Μιλούν ακόμη και για χαρά. Μπορεί να γελάσεις. Μπορεί να χορέψεις. Αλλά ελπίζουμε ότι θα τραγουδήσετε και θα νιώσετε την απίστευτη δύναμη να απελευθερώνετε αυτό που σας κρατά πίσω όταν τραγουδάτε.

Συνδέω-συωδεομαι:

www.instagram.com/ramdassmusic

www.facebook.com/ramdassmusic

www.youtube.com/ramdasskmusic

www.twitter.com/ramdass

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published.