The Drac Pack: Reviews of Vampire Academy, η νέα συνέντευξη και πολλά άλλα

Οι υπηρεσίες ροής, η καλωδιακή τηλεόραση και η τηλεόραση Primetime παλεύουν για την τηλεθέασή σας τώρα περισσότερο από ποτέ. Το UNBINGED είναι εδώ για να σας βοηθήσει να τα ξεπεράσετε όλα, με κριτικές για τις πιο πρόσφατες εκπομπές που τονίζουν τι αγαπάμε, τι μισούμε και τι αγαπάμε να μισούμε-βλέπουμε επίσης. «Είναι η εποχή που θα είναι τρομακτική και φέτος, τα δίκτυα και οι υπηρεσίες ροής διπλασιάζουν τα βαμπίρ ως το «it» τέρας της σεζόν. Μετά την επιτυχία με Τι κάνουμε στις σκιές, τα βαμπ παραμύθια για American Horror Story, Midnight Mass, Legacies, The Originals, και Πρώτος σκοτωμένος, Για να αναφέρουμε μόνο μερικούς, όλο και περισσότεροι βαρείς παίκτες θέλουν μια μπουκιά από την αιματοβαμμένη πίτα. Αυτή τη φορά, έρχονται σε επαφή με ακίνητα που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας ως βιβλία και ταινίες: Vampire Academy, Συνέντευξη με το Vampire και Αφησε το σωστό μέσα. Θα ξανασηκωθούν στην τηλεόραση; Βυθίζουμε τους κυνόδοντές μας στο καθένα.

Συνέντευξη με το Βαμπίρ (AMC)

Γνωρίστε τον Louis de Pointe du Lac (Jacob Anderson). Πανεμορφη. Πλούσιος. Και νέος. Για πάντα νέος. Και αρκετά νεκρός. Πριν από πολλά χρόνια, ένας νεαρός άνδρας είχε την ευκαιρία να πάρει συνέντευξη από τον Λούις για τις μοναδικές του συνθήκες, αλλά το χάλασε όταν ο εθισμός του πήρε το πάνω χέρι. Τώρα, 50 χρόνια μετά, το «αγόρι» (Eric Bogosian) έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη συνέντευξη που έμελλε να γράψει…

του AMC Συνέντευξη με το Βαμπίρ μπορεί να έχει σκληρούς θαυμαστές με τις αποκλίσεις του από το αρχικό κείμενο, αλλά παρακαλώ, μην φοβάστε. Οι αλλαγές μπορεί να είναι κάπως δραστικές, είναι απαραίτητες για την ανανέωση της προβληματικής ιστορίας για τη σύγχρονη εποχή. Οι προσαρμογές προσθέτουν επίσης ένα εκπληκτικό βάθος τόσο στην ιστορία όσο και στους παίκτες της.

Αν και δεν είναι για όλους, αυτή η έκδοση της γοτθικής Βίβλου του Ράις είναι έξυπνη στις τροποποιήσεις της, αντιστρέφοντας ζητήματα που μπορούν καλύτερα να θεωρηθούν ως αγκαθωτός όταν το δούμε μέσα από το πρίσμα του σύγχρονου πολιτισμού. Δεν είναι πλέον ιδιοκτήτης φυτειών, ο Λούις είναι τώρα ένας μαστροπός του οποίου ο κόσμος καταστρέφεται αφού ο «αγγίσιμος» αδερφός του αυτοκτονεί. Σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από τον πόνο, ο Λούις πέφτει στην αγκαλιά του Λεστάτ που περιμένουν, τώρα εραστή του. Μαζί, οι δυο τους μεγαλώνουν την κόλαση, και τελικά η Claudia (Baily Bass), το βρικόλακα παιδί τους, τώρα έφηβη και όχι το επισφαλές παιδί που ήταν στο βιβλίο.

Καθώς μια συνέντευξη είναι τόσο καλή όσο το θέμα της, αυτό Συνέντευξη είναι τόσο καλό όσο και οι ερμηνευτές του, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί. Στο αρχικό μυθιστόρημα, ο Λούις ήταν ένα πρωτότυπο για τον βρικόλακα μωπαίου που ο γκοθικός πολιτισμός θα προσκολληθεί αργότερα σε ένα αρχέτυπο. Σε αυτή την εκδοχή, ο Άντερσον υποδύεται τον Λούις ως ένα τέρας με μια ιστορία να πει και μια αποφασιστικότητα να ακουστεί. Αφαιρεί κάθε λάθος που μπορεί να είναι στη φύση του χαρακτήρα και με αυτόν τον τρόπο τον κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον.

Αλλά τα καλά νέα εδώ για τους θαυμαστές της Rice είναι ότι αυτή είναι η καλύτερη απεικόνιση του Lestat που έχουν λάβει ποτέ, καθώς ο Sam Reid δίνει πνοή στους Γάλλους με κυνόδοντες. Εν τω μεταξύ, ο Bogosian κρατά σταθερό τον ρυθμό της εκπομπής, ενώ διατηρεί τα γεγονότα στην πραγματικότητα.

Συνέντευξη με το Βαμπίρ μπορεί να πάει λίγο AWOL από το αρχικό έργο του Rice, αλλά οι αλλαγές βοηθούν την ιστορία, και το πιο σημαντικό, έπρεπε να συμβούν. Στο τέλος, η αφήγηση εμπλουτίζεται και βοηθά στην εξέλιξη των χαρακτήρων πέρα ​​από το περίεργο κλισέ που έχει φτιάξει ο χρόνος στους χαρτόδετους αιματοβαμμένους. Αν και η σειρά δεν είναι για όλους, οι θαυμαστές του Rice, οι γνώστες των vamp και όσοι αναζητούν έναν καλό ρομαντικό LBGTQ+ θα βρουν πολλά να πιουν.

Αφησε το σωστό μέσα (Ώρα προβολής)

Η Eleanor (Madison Taylor Baez) είναι ένα 12χρονο κορίτσι που χρειάζεται συνεχή φροντίδα για την υπόλοιπη ζωή της γιατί είναι προορισμένη να μείνει ένα 12χρονο κορίτσι για το υπόλοιπο της ζωής της. Με επιθυμίες και ανάγκες πέρα ​​από το χλωμό και πόθους και λαχτάρα που μπορεί να οδηγήσουν σε επισφαλείς καταστάσεις, είναι ένα πρόβλημα που κάθε γονέας θα φοβόταν. Πώς θα το έλυνες;

Στην περίπτωση του πατέρα της Mark (Demian Bichir), η απάντηση είναι: γίνε σκλάβος σε κάθε της ανάγκη. Αλλά για τον νεαρό Isaiah Cole (Ian Foreman), το κορίτσι είναι μια φιγούρα μυστηρίου και θαύματος – ένας πιθανός φίλος που φαίνεται να έχει παρόμοια ηλικία. Ένας συμπαίκτης. Και τελικά, ένας ήρωας.

Ώρα προβολής Αφησε το σωστό μέσα είναι η τρίτη προσαρμογή του μυθιστορήματος του John Ajvide Lindqvist, το οποίο έχει αναγνωριστεί από τους κριτικούς. Η ταινία του 2008 δεν ήταν τίποτα λιγότερο από ένα αριστούργημα, ενώ η αμερικανοποιημένη δεκαετία του 2010 Ασε με να μπω ήταν μια διασκεδαστική αλλά ατελής εκδοχή της ιστορίας των βαμπίρ.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδόσεις, η σειρά δεν εστιάζει μόνο στη φιλία μεταξύ ενός βρικόλακα «παιδιού» και ενός μοναχικού μικρού αγοριού, αλλά αντ’ αυτού μοιράζεται χρόνο στην οθόνη για να επικεντρωθεί στην ιστορία του ηρωικού προστάτη της, ενός άνδρα που αρχικά ήταν κάπως κακός στο μυθιστόρημα. . Τώρα το δίδυμο συμμετέχει σε «υγιεινές» βαμπιρικές εξόδους πατέρα-κόρης…αν θεωρήσει κανείς το κυνήγι τοξικομανών που έχουν πληγεί από βαμπιρισμό ως υγιεινές δραστηριότητες.

Στη σειρά, η βαμπιρική φύση της Eleanor γίνεται πλέον αντιληπτή περισσότερο ως μια «βάση» που μπορεί να θεραπευτεί, δίνοντας έτσι τόσο στην Eleanor όσο και στον Mark έναν νέο στόχο που απουσίαζε τόσο στο βιβλίο όσο και στις ταινίες. Αν και δίνει στην ιστορία μια νέα προοπτική και μακροζωία δίνοντας τη δυνατότητα σε μια σειρά, ανατρέπει μέρος του βαθύτερου νόημα και το βάρος του αρχικού κειμένου.

Αλλά τελικά, η σειρά είναι μια νίκη για το Showtime χάρη στις δυνατές ερμηνείες των Bichir και Baez, καθώς και των Cole και Anika None Rose, που υποδύεται τη μητέρα του Isaiah, έναν αστυνομικό ντετέκτιβ που ανακαλύπτει μια αύξηση των ανθρωποκτονιών στην όμορφη πόλη της. Αν και η ιστορία δεν αντικατοπτρίζει τη λαμπρότητα του μυθιστορήματος ή της πρωτότυπης ταινίας, έχει μια φρέσκια πρωτοτυπία, ένα σκοτεινό υποκείμενο με λίγο δάγκωμα και ένα κολασμένο καστ.

Vampire Academy (Παγώνι)

Δύο χρόνια αφότου η Μπέλλα άρχισε να σκαρφαλώνει πάνω από έναν περίεργο μαθητή λυκείου 200 ετών Λυκόφως, κατέστη σαφές ότι τα κυκλοθυμικά τέρατα και οι ιδιοσυγκρασιακές έφηβες έκαναν μεγάλες επιχειρήσεις. Έτσι η Richelle Mead πρόσφερε ένα ολόκληρο σχολείο γεμάτο κυνόδοντες Η Ακαδημία Βαμπίρ βιβλία.

Το 2014, μια άστοχη προσπάθεια να γίνει franchise το teen monster mash του Mead για τη μεγάλη οθόνη απέτυχε σε μεγάλο βαθμό, καθώς η κινηματογραφική εκδοχή προσπάθησε να συμπιέσει την πυκνά γεμάτη ιστορία των Dhampirs και των Morois σε μια φωτογραφία ποπ κορν.

Τώρα σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, ο Peacock έχει αναστήσει το Ακαδημία, δίνοντας στην ιστορία αρκετά επεισόδια για να ανοίξει σωστά τα φτερά της. Θα βοηθήσει όμως; Η απάντηση: μόνο αν είστε ήδη θαυμαστής και/ή ανοιχτός σε πολύπλοκο υπερφυσικό κόσμο.

Δεν υπάρχει τρόπος γύρω από αυτό. Vampire Academy είναι μια πολύ περίπλοκη ιστορία στην οποία είναι δύσκολο να κολλήσετε εκτός και αν είστε ήδη λάτρης της σειράς βιβλίων (ή των περίπλοκων χαρακτηριστικών πλασμάτων). Χωρίζεται στα εξής: Βρικόλακες Morio, η άρχουσα τάξη των βαμπ που κατέχουν την εξουσία. οι Νταμπίροι, οι φύλακες τους που είναι μισοί Μορόι, μισοί άνθρωποι. και οι Στριγκόι, οι Θανατοφάγοι αυτού του κόσμου.

Στη σειρά, ακολουθούμε τη Vasilisa “Lissa” Dragomir (Daniela Nieves) και τη Rosemarie “Rose” Hathaway (Sisi Stringer), δύο κυρίες που είναι επίσης μια πριγκίπισσα Moroi και η Dhampir της. Οι δυο τους φοιτούν στην Ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ, την προαναφερθείσα Ακαδημία Βαμπίρ, όπου οι κηδεμόνες μαθαίνουν να φρουρούν ενώ οι Μορόι πίνουν αίμα σε εντυπωσιακά μεγάλους κοιτώνες ενώ είναι στολισμένοι με κοκτέιλ.

Ένα τραγικό απόγευμα, η οικογένεια της Λίζας σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Καθώς η Λίσα θρηνεί, η Ρόουζ προπονείται και περιμένει την επιστροφή της φίλης της στην Ακαδημία για να ξαναμπεί στο μαντρί. Μαζί, οι δυο τους αντιμετωπίζουν νέες πολιτικές δομές, αγώνες για την εξουσία και ρομαντικές εμπλοκές, καθώς η Λίζα πρέπει να κρατήσει το οικογενειακό της όνομα ως το τέλος της γραμμής της.

Για τους ανεκδιήγητους, ο μύθος είναι…πολύς. Είναι ένας τεράστιος όγκος πληροφοριών που πρέπει να διατηρήσουμε για αυτό που είναι ουσιαστικά μια καυλιάρης εκδοχή του Monster High. Για όσους κάνουν την προσπάθεια, η γνώση του Vampire Academy αρχίζει να κυριαρχεί και, όπως και άλλες μπερδεμένες εκπομπές φαντασίας, θα πρέπει να προσελκύει σταθερούς θεατές που προσέχουν προσεκτικά τα πάντα και έχουν μια βαθιά αγάπη για το βαμπιρικό δράμα που διαδραματίζεται στο Όρεγκον. Τίποτα για το Peacock’s Vampire Academy είναι περιστασιακή θέαση. Απαιτεί την πλήρη δέσμευσή σας. Αλλά εκείνοι που νοσταλγούν τα αυθόρμητα, ρομαντικά ρομάντζα που διαδραματίζονται σε συννεφιασμένες μέρες με υπερβολική πολιτική, πιθανότατα θα παρασυρθούν.

Σημείωση του συντάκτη: Η παρακάτω αποποίηση ευθυνών αναφέρεται σε διαφημιστικές αναρτήσεις και δεν ισχύει για αυτήν ή άλλες ιστορίες σύνταξης. Το άρθρο του LA Weekly δεν πωλεί και δεν θα πουλά περιεχόμενο.

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *