Top 10 φαγητά που μας λείπουν από την παιδική ηλικία

Αχ, παιδικές αναμνήσεις. Όσο μεγαλώνουμε, τόσο περισσότερο αναπολούμε. Ενώ κάποιοι από εμάς είναι απασχολημένοι με τις 8-5 δουλειές μας, άλλοι επικεντρώνονται στη φροντίδα των οικογενειών τους. Και πολλές γενναίες ψυχές αντιμετωπίζουν και τις δύο προκλήσεις ταυτόχρονα. Αλλά καθώς κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ενηλικίωση, ορισμένα πράγματα μπορούν να αναδείξουν το εσωτερικό παιδί μέσα μας—και ένα από αυτά είναι, σίγουρα, το φαγητό! Το φαγητό μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε κάθε είδους νοσταλγικά συναισθήματα, και μερικές φορές, αυτό είναι που χρειάζονται οι άνθρωποι για να τους βοηθήσουν να χαλαρώσουν και να πάρουν μια ανάσα. Τούτου λεχθέντος, εδώ είναι δέκα τροφές που μας λείπουν από την παιδική μας ηλικία!

1. Hubba Bubba Bubble Tape

Μια από τις καλύτερες μορφές τσίχλας ήρθε σε μορφή ταινίας και αυτή η λαμπρή δημιουργία δεν παρήχθη από κανέναν άλλον από τον Wrigely. Πίσω στην εποχή, ειδικά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, τα παιδιά έλκονταν φυσικά προς προϊόντα που έμοιαζαν να είναι φωτεινά, πολύχρωμα και διασκεδαστικά.

Το Hubba Bubba Bubble Tape μπόρεσε να σημειώσει όλα αυτά τα πλαίσια. Πολλά παιδιά τη στιγμή της κυκλοφορίας αυτής της τσίχλας ενθουσιάστηκαν και ο λόγος είναι ότι το είδαν ως ένα παιχνίδι που μπορούσαν να παίξουν με τους φίλους τους. Ήταν σύνηθες να βλέπεις παιδιά να κονταροχτυπιούνται μεταξύ τους για να δουν ποιος θα μπορούσε να φτιάξει τη μεγαλύτερη φούσκα.

Εν ολίγοις, όλοι μπορούμε να θυμηθούμε ότι δελεάσαμε από τη διαφήμιση αυτού του προϊόντος ότι έχουμε τσιχλόφουσκα έξι πόδια. Ευτυχώς, το Hubba Bubba εξακολουθεί να κατασκευάζεται και να πωλείται στο κοινό — σε μικρότερες όμως ποσότητες.

2. Ντουνκάρος

Μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι σε αυτό Ντουνκάρου θεωρούνται οι πατέρες της έννοιας του dunking cookies in frosting. Αυτό ήταν ένα τόσο δημοφιλές σνακ τη δεκαετία του ’90 σε σημείο που θα ήταν έγκλημα για ένα παιδί να έρθει στο σχολείο χωρίς να έχει τα Dunkaroos συσκευασμένα στο μεσημεριανό κουτί του.

Οι Dunkaroos έδειξαν πραγματικά πόσο διαφορετικοί ήταν παρέχοντας στα παιδιά μια ποικιλία γεύσεων. Τα παιδιά έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα σε γεύσεις παγωτού, όπως Chocolate Chip, Peanut Butter, Cinnamon και τα πάντα διάσημα Rainbow Sprinkles.

Τα μπισκότα πωλήθηκαν επίσης στα παιδιά χάρη στην ποικιλία τους στο σχήμα. Μερικά από τα οποία ήταν μπισκότα και μοτοσυκλέτες σε σχήμα καγκουρό.

3. Εύκολο τυρί

Αυτό το συγκεκριμένο φαγητό μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστο για κάποιους, αλλά πίσω στο 1984, τα παιδιά λάτρεψαν την ιδέα να ψεκάζουν τυρί με κορδόνια απευθείας στο στόμα τους. Η συσκευασία του Easy Cheese είναι λίγο αντισυμβατική αφού κανείς δεν περίμενε ποτέ μια εταιρεία να κυκλοφορήσει τυρί σε σπρέι.

Η ιδέα όμως πούλησε. Στοιχηματίζουμε ότι κάποιοι από εσάς είχατε την τύχη να δοκιμάσετε αυτό το φαγητό, καθώς υπήρξαν ιστορίες όπου ενήλικες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους στο παρελθόν, όπου δεν μπορούσαν να δοκιμάσουν το Easy Cheese.

Περιττό να πούμε ότι τα παιδιά είχαν μια συγγένεια με αυτό το προϊόν διατροφής. Είναι ασφαλές να πούμε ότι τους άρεσε να παίζουν μαζί τους αντί να τα καταναλώνουν στην πραγματικότητα!

4. Ring Pop

Ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος με τον οποίο μια εταιρεία πουλούσε καραμέλες σε παιδιά ήρθε με τη μορφή ενός αξεσουάρ, και συγκεκριμένα ενός δαχτυλιδιού. Όλοι μπορούμε να θυμηθούμε με αγάπη στιγμές όπου τα παιδιά μαζεύονταν στην παιδική χαρά κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και έδειχναν τα Ring Pops τους σε διάφορα χρώματα.

Τα παιδιά λάτρεψαν να συλλέγουν διαφορετικές γεύσεις και να τις φορούν όλες στα δάχτυλά τους ενώ τις πιπιλίζουν. Αν και μπορεί κατά καιρούς να γίνεται ακατάστατο λόγω του κολλήματος, παρόλα αυτά ήταν απολαυστικό!

5. Φυσικά, το μεσημεριανό γεύμα στο σχολείο είναι ένα από τα φαγητά που μας λείπουν από την παιδική μας ηλικία

Οι περισσότεροι από εμάς σίγουρα είχαμε τις δικές μας εμπειρίες με το μεσημεριανό γεύμα στο σχολείο. Το αγαπάμε. Το μισούμε. Μας λείπει. Η ανάμνηση του μείγματος γεύσεων που φέρνουν τα σχολικά γεύματα στα παιδιά είναι μια απόλυτη απόλαυση.

Κάποιοι θα θυμούνται τη χειρότερη εμπειρία τους από την κατανάλωση ήπιου φαγητού που σερβίρεται στους δίσκους τους. Και πάλι, υπήρχαν και χαρούμενες μέρες, όταν τα παιδιά έφαγαν το φαγητό που αγαπούσαν, όπως πίτσα.

6. Μπάλα θαύματος

Nestlé είναι ένας από τους πρωτοπόρους στην κατασκευή σοκολάτας και ένα από τα πιο διάσημα, αν και διαβόητα, προϊόντα τους ήταν το Wonder Ball. Η ιδέα πίσω από το Wonder Ball ήταν εξαιρετική και έφερε ενθουσιασμό στα παιδιά.

Τα παιδιά ήταν πρόθυμα να αποκαλύψουν τι είδους παιχνίδι τους επιφύλασσε καθώς άνοιγαν τις σοκολατένιες μπάλες τους. Αυτό μας κάνει πραγματικά να θέλουμε να επιστρέψουμε στο χρόνο και να το ζήσουμε ξανά.

7. Κάπρι Κυρ

Ένα άλλο βασικό κουτί μεσημεριανού γεύματος που δεν μπορούμε ποτέ να ξεχάσουμε είναι το Capri Sun. Καμία μέρα δεν ήταν πλήρης χωρίς να πιείτε αυτά τα ποτά. Εκτός από το να απολαμβάνουν τη γεύση τους, τα παιδιά χρησιμοποίησαν ακόμη και το Capri Sun για εμπορικούς σκοπούς.

Στα σχολεία, μπορούμε να θυμηθούμε ότι το να ανταλλάσσει κανείς το ποτό του για διαφορετική γεύση ήταν ο κανόνας. Αυτό έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να δοκιμάσουν και άλλες γεύσεις, και ποιος θα πίστευε ότι ένα σωρό νεαρά παιδιά θα μάθαιναν πώς να χρησιμοποιούν τα ποτά ως νόμισμα;

8. Κοτομπουκιές σε σχήμα δεινοσαύρου

Και τέλος, το τελευταίο φαγητό στη λίστα μας θα ήταν οι κοτομπουκιές σε σχήμα δεινοσαύρου. Όλοι γνωρίζουμε το γεγονός ότι τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν με το φαγητό τους και αυτό ακριβώς συνέβη όταν οι εταιρείες άρχισαν να κατασκευάζουν κοτομπουκιές σε σχήμα δεινοσαύρου.

Κάποιοι από εμάς είναι ένοχοι για αυτό! Υπάρχει απλώς κάτι για τις κοτομπουκιές που έχουν το σχήμα τους παιδιά ενδιαφέρονται για — απλά δίνει ζωή στο φαγητό μας. Κανένα μεσημεριανό γεύμα σε πακέτο δεν ήταν ποτέ βαρετό αν περιείχε κοτομπουκιές σε σχήμα διασκέδασης!

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *