Wakanda Forever: Powerful Tribute, Standard Superhero Story

Όταν ο 43χρονος Chadwick Boseman πέθανε από καρκίνο του παχέος εντέρου το 2020, μια βιομηχανία έχασε ένα τεράστιο ταλέντο και η Marvel έχασε έναν κεντρικό ήρωα. Ο σκηνοθέτης Ryan Coogler –του οποίου το σενάριο για το sequel είχε ήδη ολοκληρωθεί– έμεινε με μια καταστροφική πρόκληση: Πώς συνεχίζεις ένα franchise ταινιών όταν η καρδιά και η ψυχή της ιστορίας έχουν φύγει; Σε Black Panther: Wakanda Forever, ξεκινά θρηνώντας τον άντρα. Η ταινία ξεκινά με το θάνατο του βασιλιά T’challa, αναγνωρίζοντας την πολύ πραγματική απώλεια, έτσι ώστε το καστ, το συνεργείο και οι θαυμαστές να θρηνήσουν μαζί.

Καθώς ξεκινά η ταινία, οι χαρακτήρες είναι σε ραγισμένη καρδιά μετά τον θάνατο του T’challa/”The Black Panther” από μια ξαφνική, άγνωστη ασθένεια. Για να θυμάστε τον πεσμένο ήρωα, υπάρχει ένας ειδικός κύλινδρος ανοίγματος MCU που αποτελείται από εικόνες του Boseman. Ενημερώνει το κοινό ότι δεν θα υπάρξει Μαύρος πάνθηρας franchise χωρίς αυτόν. Αυτή η ταινία θέλει να προχωρήσει.

Ένα χρόνο μετά την κηδεία, ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ ανακαλύπτει Vibranium στον πυθμένα του ωκεανού χάρη σε κάποια νέα τεχνολογία, που θα σήμαινε ότι η Wakanda δεν θα είχε πλέον το μονοπώλιο στο σπάνιο υλικό. Αλλά όπως αποδεικνύεται, οι κάτοικοι της υποβρύχιας αυτοκρατορίας του Talokan δεν θέλουν να μοιράζονται το κοινό.

Ο αρχηγός τους Namor (Tenoch Huerta) είναι ακόμη λιγότερο ενθουσιασμένος από την απόφαση των Wakandan να ενημερώσουν τον κόσμο για την ύπαρξη του Vibranium, το οποίο θα στείλει κυβερνητικούς πράκτορες και τον στρατό να καθαρίσουν τη Γη σε ένα παγκόσμιο λαμπερό κυνήγι αυγών του Πάσχα. Θέλει ο λαός του να παραμείνει μυστικός και θα κάνει τα πάντα για να τους προστατεύσει. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να εξαφανίσει το έθνος της Wakanda ή την ιδιοφυΐα του παιδιού Riri Williams (Dominique Thorne), που κατά λάθος δημιούργησε μια μηχανή εύρεσης Vibranium στον ελεύθερο χρόνο της.

Οι μακροχρόνιοι θαυμαστές του Namor of the Sub-mariner από τα κόμικς θα βρουν την ανανεωμένη έκδοση στην οθόνη λίγο ανησυχητική. είναι αρκετά διαφορετικό από την αρχική του μορφή πολτού. Λιγότερο αλμυρός, γιος σκύλας και περισσότερο γλυκομίλητος θεός της θάλασσας, η Marvel μαζεύτηκε με τους μύθους του Namor σε μια προσπάθεια να του δώσει μια ιστορία που μπορεί να συναγωνιστεί τον Erik Killmonger (τον σπουδαίο Michael B. Jordan). Αλλά χωρίς την καταιγιστική περιφρόνηση του Namor για την ανθρωπότητα που τον έκανε έναν κακόηχο αντιήρωα στα κόμικς, ή την αλαζονεία του Killmonger που τροφοδοτείται από την αγανάκτηση με τον εαυτό του, αυτό το Namor απλά δεν προκαλεί μεγάλη βουτιά.

Η ταινία είναι η συνηθισμένη υπερβολή των ειδικών εφέ που περιμένουμε από τις φωτογραφίες της Marvel, χρησιμοποιώντας πολύ περισσότερο νερό εδώ από τα πράσινα φώτα που αναβοσβήνουν ή τις τεράστιες εκρήξεις. Υπάρχουν τόσες πολλές ριπές νερού σε αργή κίνηση και σετ με γαλαζοπράσινους πολεμιστές που κουβαλούν δόρατα, μπορείτε πρακτικά να ακούσετε τον Τζέιμς Κάμερον να τρώει οργή ποπ κορν μίλια μακριά.

Σε Wakanda Foreverοι γυναίκες είναι στην πρώτη γραμμή των Μαύρος πάνθηρας έπος, όπου πριν ήταν ένας αγώνας εξουσίας μεταξύ γιων και πατέρων. Η Letitia Wright κάνει μια αξιοθαύμαστη δουλειά κουβαλώντας μια συγκλονιστική ιστορία, κάτι που πιθανότατα δεν περίμενε ποτέ να κάνει. Και το κάνει επιδέξια. Ως Σούρι, αισθάνεται αυτό που νιώθουμε εμείς, μη θέλοντας να συνεχίσει χωρίς τον Boseman/T’challa, αλλά βρίσκοντας ότι πρέπει να μετακινηθεί. Έχει βοήθεια με την υπέροχη Angela Bassett ως βασίλισσα Ramonda, η οποία φαίνεται να βάζει την καρδιά και την ψυχή της στην ταινία, τιμώντας τον ηθοποιό της με τον καλύτερο τρόπο. Το θάνατο του Boseman είναι το συναισθηματικό σημείο επαφής για την ταινία και σπάνια κατά τη διάρκεια των 2 ωρών και 41 λεπτών τρεξίματος σας επιτρέπει να το ξεχάσετε. Υπάρχει μια ανάμνηση ή μια επανάκληση που τραβάει τα κορδόνια της καρδιάς, σχεδόν κάθε στιγμή χωρίς δράση.

Black Panther: Wakanda Forever είναι το ταξίδι ενός ήρωα για έναν νέο σωτήρα. Τυλιγμένος στη θλίψη, υπάρχει ανάπτυξη και δημιουργία ενός νέου πρωταθλητή. Αλλά η προσπάθεια να πει μια πραγματική ιστορία, αυτή για το Namor και το Vibranium, είναι λίγο μπερδεμένη. Αφαιρέστε τα συναισθηματικά στοιχεία και μεγάλο μέρος της αφήγησης είναι μια μέση ιστορία υπερήρωων. Ο Coogler είχε ένα πολύ δύσκολο έργο να περάσει μαζί με μια σκυτάλη που δεν ήθελαν πολλοί να δουν να περνάει. Ήταν ξεκάθαρα ένα δύσκολο έργο. Εξαιτίας αυτού, η ταινία λειτουργεί υπό σκιά. Αν και θα το θυμόμαστε για τις δυνατές ερμηνείες των Ράιτ και Μπάσετ και τον τρόπο που τιμά δυναμικά τον Μπόουζμαν, η αφήγηση είναι τυπική και στερείται της ίδιας δύναμης.

Σημείωση του συντάκτη: Η παρακάτω αποποίηση ευθυνών αναφέρεται σε διαφημιστικές αναρτήσεις και δεν ισχύει για αυτήν ή άλλες ιστορίες σύνταξης. Το άρθρο του LA Weekly δεν πωλεί και δεν θα πουλά περιεχόμενο.

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *